Project space

NEW FROM 14 NOVEMBER 2020


Project space between theatre and Basel

Relocation of the ticket office to the foyer has resulted in the ‹Alte Billettkasse›, a new project space for new formats. Underneath the stairs in front of the foyer we will be showcasing art projects, installations and exhibitions, somewhere between theatre, social action and visual arts. Under the title ‹Nach uns›, the first season tells of a world that no longer revolves solely around humans.

‹Nach uns›

There are hardly any places on this planet that humans have not yet explored. At the same time, the climate crisis clearly demonstrates that the exploitation of our earth has to stop at some stage. Can we imagine a world where mankind is no longer the main character? Five installations and interventions spread throughout the season will explore this question. The programme will be published two months in advance.

The facilities

The ‹Alte Billettkasse› is located underneath the stairs that lead from Theaterplatz to Elisabethenkirche. As part of the reconstruction work in the summer of 2020, the majority of fixtures and partition walls will removed from the previous ticket office. This will create a roughly 100 m2 open space with a low ceiling and screed floor. The room has three entrances: One from the foyer and one from Theaterplatz, which corresponds to the previous entrance to the ticket office. The third entrance is via the small terrace to the left of the stairs.

Practical information

Free admission. The ‹Alte Billettkasse› is open daily except Mondays from 11 am to 6 pm; during performances on the Kleine or Grosse Bühne, until the performance begins or until the end of the interval. The projects on show there do not usually have a fixed starting time. Visitors are able to enter and leave the space as they please.